Ђукановић: Нове безочне манипулације Монстата

Монстат још једном, позивајући се на представника Европске комисије Жан-Мишел Дура и његов извјештај о Попису 2011. године, врши безочну и безобзирну манипулацију  да је тај извјештај потврда тачности резултата пописа. Господин Дур у свом извјештају уопште не коментарише  тачност објављених резултата. У свом извјештају, представник Европске комисије саопштава да је контролу тачности уноса података вршио, од 13. до 15. јуна 2011. године, на 100 домаћинстава и 337 лица. Констатација да су подаци тачно унесени у базу података не значи да су ти подаци ушли у коначни резултат, што и Еуростат није констатовао. Монстат очигледно злоуптребљава ставове представника Еуростата о спроведеним процедурама као потврду тачности објављеног резултата. Монстату је требало готово мјесец дана од када је господин Дур завршио контролу да објави очигледно фалсификоване резултате. Тај мјесец је према свему судећи Монстат искористио да изврши додатну обраду података како би објавили пројектовани резултат.
Анализом Еуростатовог извјештаја и објављене табеле,  у Црној Гори има више од 40% Срба, а српским језиком говори преко 53% грађана, што је у директној супротности са закључком де је све било у најбољем реду. Сигурни смо да су експерти Еуростата радили на репрезентативном узорку и објављена табела на најбољи могући начин демантује званичне резултате Монстата.  
Монстат сваким својим саопштењем срља из грешке у грешку и сами његови поступци су још један доказ безочне пописне крађе. Само у друштву гдје не постоји правна држава, државне институције могу да се понашају као обични сервис владајуће гарнитуре. Подсјећамо да смо због оваквих манипулација већ поднијели двије кривичне пријаве против директорке Монстата.

 


Предсједник ИО Нове српске демократије
Милутин Ђукановић
Датум: 06.08.2011
Close
Close