Радуновић: Нове општине крај ДПС-а у Подгорици и Беранама

Помоћник министра унутрашњих послова Драган Пејановић у парламенту није желио да каже да ли ће Влада подржати амандмане који се тичу оснивања нових општина, али је потпредсједник Скупштине Рифат Растодер (СДП) најавио да се то, ипак, неће десити.

„Нажалост, из консултација, које су претходиле овој расправи, ја још нијесам препознао вољу да се ово питање ријеши", казао је Растодер, иницијатор повратка Петњци статуса општине, током дискусије о закону о територијалној организацији.
Посланици власти и опозиције једни драге су оптужили да питање оснивања нових општина потенцирају ради политичког профита и да нико у ствари не мисли на добробит грађана.
Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић рекао је да ДПС не да нове општине из политичких разлога.
-Ви се удварате мјештанима Петњице тврдећи да ћете да им дате општину, а онда им је не дате да би гласали за вас на изборима. Не може и јаре и паре. Давањем статуса општина Малесији или Петњици ДПС би заувијек изгубио Подгорицу и Беране, сматра он.
-Грађани Петњице, господа из ДПС-а вам не дају општину из политичких разлога, јер би на тај начин изгубили изборе у Беранама. То је јасно, казао је Радуновић.
 
(ИС НОВЕ, 21. 04. 2010.)

 

 
Датум: 22.04.2010
Close
Close