Радуновић: Траже кривце са стране за своју неспособност

Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић одбацио наводе функционера ДПС-а Миодрага Вуковића да би изборни закон био усвојен да се Београд није умијешао. ДПС увијек тражи кривца са стране кад их Европљани сатјерају у ћошак, истиче Радуновић.
Вуковић је за Блиц казао да ће, због сукоба на Косову, евроинтеграције Србије вјероватно бити заустављене, па српски државни врх чини све да се то деси и Црној Гори. Те оптужбе, за посланика Нове Славена Радуновића, нису изненађење.
“Сваки пут кад владајућа коалиција у Црној Гори остане без текста и кад је сатјерају у ћошак због неиспуњавања услова за приближавање Европској унији и то због оног који је за њих најболнији, а то је борба против организованог криминала и корупције, тражи се кривац са стране. И кад не могу да се сјете другог, то је Београд, спасоносно рјешење!”
За неусвајање изборног закона, у Новој оптужују владајућу коалицију која, објашњава Радуновић, годинама настоји да замагли очи, како грађанима, тако и страним дипломатама.
,,Да су стварно жељели да се усвоји изборно законодавство, то је било врло просто – само су требали да уваже реалност у Црној Гори исказану на попису. Ваљда је логичније да ДПС престане да дискриминише грађане Црне Горе који говоре српским језиком него да грађани одустане од борбе против дискриминације.''

 


(Антена М, 03. 07. 2011.)
Датум: 03.08.2011
Close
Close