Алексић: Са Ђукановићевим падом долазе и пресуде

Aфера шверца цигарета преко Црне Горе већ више од деценију изазива пажњу медија и аналитичара, како овдашњих тако и широм Европе. О улози црногорског, тадашњег и садашњег, државног врха у криминалним пословима који су обиљежили 90-е године, написано је много тога, али ова афера само је дјелимично добила судски епилог, иако је правосуђе више држава сачинило оптужнице на којима су и имена многих значајних људи из Црне Горе. За представнике црногорске опозиције, суд ће о криминалу 90-их година своје рећи након што црногорски режим изгуби подршку међународних фактора, док владајући ДПС тврди да ту никакве афере нема, и да је никад није ни било.
Посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић процјењује да је из навода оптужнице у Италији јасно да је преко Црне Горе 90-их година постојао значајан криминалан посао, а да то више не спори нико ко реално сагледава ствари.
- Што се доказа тиче, мислим да их има, али је питање да ли ће они против Ђукановића икад бити употријебљени на суду, јер је јасно да он годинама служи интересима неких центра моћи, који спречавају да се процесуира бивши премијер - навео је Aлексић за "Дан".
Истакао је да су дуго постојале инфомације о правним процесима против црногоских држављана због шверца у Италији, и још неким државама.
- Искључиво је политичка позиција Ђукановића оно што ће одредити да ли ће ти процеси добити судски епилог. Aко он почне да пада, а вјерујем да је то близу, онда ће бити пресуда - истакао је посланик Нове.
 

 


(ДАН, 28. 07. 2011.)
Датум: 29.07.2011
Close
Close