Лабудовић: Ђукановић се ослобађа незгодног окружења

Шеф режима под фирмом борбе против криминала полако се ослобађа свог незгодног политичког окружења, оцијенио је посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић, коментаришући најаву тужилаштва да ће до половине августа истражни органи реализовати хапшења у два значајна предмета. Лабудовић је јуче у изјави за "Дан" рекао да шеф црногорског режима, односно Мило Ђукановић, очигледно врши унутрашње спремање у својој странци, ослобађајући се оних људи "који су му тренутно сметња, пријетња или оних без којих може".
- Још смо далеко од тога да хапшења извршилаца кривичних дјела буду редовни посао тужилаштва и полиције и обавеза власти да се бори против корупције, криминала и пљачке, независно од тога ко то чини и ко то тражи. Такође, далеко смо и од тога да се то не ради на захтјев било кога из Европе него да то буде ствар свакоднене рутине - оцијенио је Лабудовић.
Према његовој оцјени, најаве хапшења након "пацки" челника ЕУ заправо су понашања готово свих режима у земљама овог региона.
- Ти режими су за шачицу милости европских господара спремни да учине све и зато сада имамо прави циркус у смислу да "ви тражите а ми ћемо да пјевамо". Намјера је очита - да се Европи покаже наводна спремност за борбу против организованог криминала и да се неким конкретним примјером одговори на ону сталну примједбу која долази са те стране. A та је примједба честа и гласи да је рука правде заобишла неке субјекте или да постоје појединци и центри моћи до којих правда не допире - констатовао је посланик Нове.
Лабудовић наглашава да се у таквим случајевима обично нађе пар жртава из такозваног "крупнијег ловног забрана".
- Тако се показује та наводна спремност да се оствари владавина закона, а оно што треба да брине грађане и Европу јесте што се од тога прави сензација и што поједини поступци и поједине мјере постоје за искључиво једнократну употребу - закључио је Лабудовић.
 

 


(ДАН, 25. 07. 2011.)
Датум: 25.07.2011
Close
Close