Ђукановић: Монстат да омогући увид у пописни материјал

Нова српска демократија доставила је 19. јула захтјев Заводу за статистику да се поново преконтролише пописни материјал, потврдио је Предсједник извршног одбора Нове Милутин Ђукановић. Он је "Дану" доставио копију захтјева који је упућен директору Монстата Гордани Радојевић, у коме тражи да се преконтролише пописни материјал, "за почетак, у општини Никшић".
Монстат јуче није одговорио на питања "Дана" о корацима које планирају да предузму поводом захтјева Нове. Ђукановић у допису директору Монстата поручује да "сте упознати са нашим ставом и односом према резултатима пописа које сте саопштили на конференцији за штампу 12. јула ове године".
- Као опуномоћени представник Нове за контролу пописа захтијевам да ми омогућите увид у пописни материјал, и истовремено исконтролишем пописни материјал, за почетак у општини Никшић. Ви знате да смо ми јавно саопштили резултате који се разликују од оних које је саопштио Монстат. У циљу утврђивања суштине тих разлика, захтијевам да ми се омогући потпуни увид у пописни материјал - навео је Ђукановић у допису, уз напомену да "одговор очекује у што краћем року".
 

 


(ДАН, 21. 07. 2011.)
Датум: 22.07.2011
Close
Close