Алексић: Ђукановић се о свему пита

Посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић сматра да је Мило Ђукановић и данас премијер, предсједник, лидер владајуће партије и вођа државе, и да је са становишта реалног стања ствари мање важно да ли се, или не, он налази на некој формалној функцији.
- И да није предсједник ДПС-а, него да је и ту поднио оставку, он би и даље био лидер. Реално, он је оно што јесте – шеф режима, који се о свему пита, и зато је мање важно да ли је на некој од државних функција - рекао је Aлексић за "Дан".
Као илустрацију оцјене да је Ђукановић данас најмоћнији наводи намјеру ДПС-а да регулише канонски поредак и устројство цркава и вјерских заједница.
- Дакле, изоставимо то што он има фактичку власт у земљи, у стварима које се тичу доношења одлука и свакодневног живота, већ уочимо да је испољио јасну амбицију да управља још и црквама и вјерским заједницама. Aко то имамо у виду, онда је све јасно. Не мислим да у Црној Гори постоји особа која вјерује да су садашњи шеф државе, или предсједник владе, истински носиоци тих државних функција и да они одлучују о кључним стварима - навео је Aлексић.
 (ДАН, 12. 07. 2011.)
Датум: 13.07.2011
Close
Close