Лабудовић: Нико у ДПС-у не смије против Ђукановића

Нове варнице између водећих људи ДПС-а само су испостављање свјежих рачуна за старе услуге и тешко да ће резултирати подјелом странке, оцијенио је посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић.
Он је у изјави за ,,Дан'' изразио сумњу да ће доћи до подјела у ДПС-у, образлажући то тврдњом да је тај сукоб латентан и да траје још од прве подјеле која се у тој партији десила 1997. године.
-Тада су многи због материјалног интереса остали уз Мила Ђукановића, па му данас по ко зна који пут испостављају рачун за наплату те лојалности. Ради се само о прегруписавању снага у оквиру ДПС-а и нико од њих нема снаге ни воље да радикализује сукоб, јер би то значило лишавање низа бенифиција и погодности, сматра Лабудовић.
Према његовој оцјени, од руководилаца партије који су наводно супротстављени Ђукановићу не треба очекивати да отворе значајнији сукоб.
-У питању је само испостављање нових рачуна за старе услуге и покушај да су у оквиру новог прегруписавања у самом ДПС-у дође до што повољнијег положаја, а тај повољнији положај подразумијева што ближе мјесто шефу странке, нагласио је Лабудовић.
Он каже да не вјерује ни Филипу Вујановићу, ни Светозару Маровићу, као ни Миомиру Мугоши.
-Да су хтјели да се из принципијелних разлога разиђу са Милом Ђукановићем, то би већ учинили јер су за то имали небројено прилика и небројено разлога. Увијек ће они остати у његовој сјенци, јер их његова сјенка штити од много чега што су радили или нијесу радили, а истовремено им гарантује сигуран социјални и материјални статус, закључио је Лабудовић.
 (ДАН, 10. 07. 2011.)
Датум: 11.07.2011
Close
Close