Лабудовић: Прво српски језик

Из Нове српске демократије поручују да на нивоу партије нијесу дефинисали конкретне моделе будућег избора носилаца судских и тужилачких функција.
- У начелу подржавамо сваку мјеру која би омогућила додатну слободу судства и тужилаштва и смањено уплитање политике. Све што и буде ишло у том смјеру, нама је прихватљиво. Међутим, ми имамо предуслов свих предуслова. Док год се не уђе у процедуру измјене рјешења, при чему не инсистирамо на уставним колико на законским, којим би се омогућило да се једина неспорна већина у Црној Гори, окупљена око српског језика, школује на свом матерњем језику, сви други договори за нас су неприхватљиви - поручује посланик Нове Емило Лабудовић.
Очекује и од осталих опозиционих партија да подрже овакав њихов став.
Међу предлозима који се не тичу правосуђа а опозиција ће их предати почетком следеће недјеље наћи ће се, поред осталог, захтјеви да се и српски језик дефинише као службени а да тробојка буде народна застава. Опозиција ће тражити и да не застаријевају кривична дјела из области приваизације, а један од амандмана биће и да се омбудсман бира у парламенту двотрећинском већином.
 

 


(ДАН, 09. 07. 2011.)
Датум: 09.07.2011
Close
Close