Радуновић: Заказала економска дипломатија

Црногорски амбасадори примају за обављање своје дипломатске мисије мјесечне плате од по неколико хиљада еура, а ефекти њиховог рада на плану привлачења инвеститора из земаља у којима представљају државу из које долазе и јачања економске сарадње су занемарљиви.
Члан скупштинског одбора за међународне односе и европске интеграције из Нове српске демократије Славен Радуновић, сматра да има веома мало повратних ефеката од дјеловања амбасадора у смислу економске дипломатије.
- Само поједини амбасадори се труде да, осим отаљавања свог посла, колико-толико допринесу Црној Гори у економском смислу. Што се политичког дијела дипломатских мисија наших амбасадора тиче, ту углавном испуњавају оно због чега су изабрани. Што се тиче економије, ефекти су занемарљиви-тврди Радуновић.
Он је рекао да треба бити реалан када је у питању висина мјесечних примања црногорских амбасадора у различитим државама свијета.
- Трошкови живота нијесу исти у свим државама, па због тога цифре могу понекад да заварају, јер 6.000 еура у некој држави вриједи мање него 3.000 у другој, гдје су знатно нижи трошкови живота - нагласио је он.
 (ДАН, 05. 07. 2011.)
Датум: 05.07.2011
Close
Close