Ђукановић: У правној држави многи из ДПС-а би одговарали

Својевремено је објављивано да је контроверзни Станко-Цане Суботић плаћао чак 100.000 њемачких марака потпредсједнику ДПС-а Светозару Маровићу да буде "миран и да се не мијеша", а уз то га је частио и луксузаним станом у Паризу. Када су ти наводи 2002. године објављени у "Националу", Маровић је то демантовао, уз тврдњу да би одмах поднио оставку када би то било тачно. Неких девет година касније, Маровић више није толико политички моћан као у вријеме афере "Национал", али зато више и не пријети оставком због скандала у које је уплетен. Умјесто тога, оставку ових дана наводно нуди због хапшења његових сродника и сарадника у Будви, али за опозиционаре дилеме нема - и то је нова политичка трговина, која има за циљ да преиспита реалне позиције у ДПС-у уочи наставка битке за моћ.
- Да овдје има правне државе, велики број функционера из ДПС-а би одговарао, не само Маровић. Када им је прифалило новца од шверца цигарета и наркотика, власт је зашла у озбиљне проблеме. Као што се често чује, "мала је бара, а пуно крокодила", и очигледно је питање како да се подијели и то мало што је остало - рекао је за "Дан" функционер Нове српске демократије Милутин Ђукановић.
Како оцјењује Ђукановић, Маровић и други функционери ДПС-а вјероватно ће бити послушни јер нико од њих није спреман да било шта значајније покрене.
- Сам Маровић је хиљаду пута имао могућност да покрене нешто, али он је "мудро ћутао" и мислимо да, када би овдје било правне државе, не би одговарао искључиво Светозар Маровић, него и многи други функционери ДПС-а - каже Ђукановић.
 (ДАН, 02. 07. 2011.)
Датум: 03.07.2011
Close
Close