Радуновић: Ствара се атмосфера за повратак Ђукановића

Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић казао је да Лукшићева влада "ни послије 180 дана не дјелује као да је одлучно кренула у испуњавање тешких задатака, које је пред њу поставио процес евроинтеграција, али још и више, баласт лажних обећања, сумњивих приватизација и веза са криминалним структурама, које јој је у наследство оставио претходни премијер".
- Лукшић није успио да привуче ниједног озбиљног новог инвеститора, а стари бјеже главом без обзира. Неки су важни уговори, као са италијанском A2A, пред редефинисањем. Све чешће обесправљени радници покушавају да права остваре штрајкујући глађу. Ствара се атмосфера у којој ће се наметнути само једно рјешење - да се врати Мило Ђукановић на чело владе или државе - сматра Радуновић.
Највећа шанса Игора Лукшића да се колико-толико извуче из овакве ситуације је, према оцјени Радуновића, успјех на спољнополитичком плану у виду добијања датума преговора о приступању. Подсјећа да за тако нешто прво треба усвојити Закон о избору посланика и одборника, што ће бити тешко, али не и немогуће.
- Лукшић треба да покаже добру вољу и нађе заједнички језик са опозицијом. Услови које су поставиле неке странке, међу којима и Нова, потпуно су прихватљиви са цивилизацијског и демократског становишта. Успјехом у тим преговорима премијер би послао поруку домаћој и иностраној јавности да је способнији од Мила Ђукановића и Ранка Кривокапића, којима то није пошло за руком четири године - казао је он.

 


(ДАН, 28. 06. 2011.)
Датум: 29.06.2011
Close
Close