Лабудовић: Посланици да се посвете свом послу

 Материјални разлози утицали су да влада тек сада утврди Предлог измјена закона о спрјечавању сукоба интереса који забрањује посланицима ангажман у управљачким структурама јавних установа, оцјењује Емило Лабудовић, посланик Нове српске демократије. Лабудовић је агенцији МИНА казао да посланик само уз максималну ангажованост може квалитетно обављати функцију.

-То су ,,тоне'' материјала, потребе да се консултујете са људима који одређене теме добро познају, да истражујете и читате. Одговорно се односим према послу, али га једва стижем обавити, наводи Лабудовић. Он сматра да је до сада кодвладајуће коалиције преовладавао материјални мотив.
-Нико се без неке тешке муке не одриче нечега што му је дато у руке, а притом и не мора много да се зноји око тога, казао је Лабудовић.
Он истиче да је до сада игнорисана критика која је долазила из редова опозиције, јавности, невладиног сектора и Европске уније, али сматра да се посланици сада морају апсолутно посветити послу на који су изабрани, јер је пред њима тежак и одговоран задатак да доведу Црну Гору до статуса преговарача за улазак у ЕУ, што захтијева ,,апсолутно ангажовање свих капацитета посланика''.
Лабудовић наводи да не схвата да колеге могу једнако да буду успјешне у посланичком послу и истовремено успјешно управљају неком државном или јавном установом, једно увијек трпи, а најчешће посао у Скупштини.
 
 
 
(Агенција МИНА, 27. 06. 2011.) Датум: 28.06.2011
Close
Close