Булајић: Неозбиљно понашање Владе према ЕПЦГ

 Посланик Нове српске демократије Страхиња Булајић каже да би волио да је одлука о задржавању државне контроле над ЕПЦГ резултат одговорног и стручног промишљања, а не да то буде интенција ДПС-а да удовољи мањем партнеру.

-Онда је то само политичко компромисерство и није добро. Нова српска демократија је одувијек за већинско власништво државе у ЕПЦГ јер је то интерес грађана и запослених у најзначајнијој црногорској компанији, нагласио је Булајић, наводећи Чешку која је у ЧЕЗ-у задржала контролу и сада је компанија ,,европски џин у енергетици''.
Булајић сматра да је један од куриозитета процеса полуприватизације ЕПЦГ тај што је оперативно управљање дато италијанском А2А, иако није већински власник.
-Кад се говори о могућности да А2А дуготрајно управља ЕПЦГ, претпостављам да је предлагач најаве смислио и начин на који би се то остварило. Међутим, помало је апсурдно да Влада и даље препушта оперативно руковођење компанијом, а жели да задржи већинско државно учешће у власништву. То постаје неозбиљно. Не би држава требало да понижава сопствене кадрове и сопствену памет, оцијенио је Булајић.
Булајић је поновио да његова партија тражи да водоток Мораче нико не дира, а заговарају градњу хидроелектране Лонци, Крушево и Бока, као и другог блока пљеваљске ТЕ. 
 
 
 
 
(Вијести, 22. 06. 2011.)Датум: 23.06.2011
Close
Close