Ђукановић: СДП саучесник у организованом криминалу

Оптужбе за политичку корупцију, непринципијелно коалирање и склапање савеза мимо воље бирача, што су обично кључне поруке са опозиционих скупова, у последње вријеме главни су аргументи СДП-а у унутар-коалиционој борби са ДПС-ом. Но, те аргументе СДП је негирала када их је опозиција истицала у протеклих деценију и по. Тек сада, након уласка у рат са подгоричким градоначелником Миомиром Мугошом, који иза себе има велику подршку ДПС-а, социјалдемократе су уочиле политичку корупцију и непоштовање воље гласача. Управо зато представници опозиције у изјави за наш лист оцјењују да Социјалдемократска партија нема право да оптужује ДПС за криминал, пошто је већ петнаестак година и сама дио власти.
У реаговањима на најновију полемику представника двије странке о злоупотребама власти у Подгорици, функционер Нове српске демократије Милутин Ђукановић каже за „Дан" да није изненађење што СДП ћути док је у власти, а када је напусти, покушава да провоцира ДПС изношењем података о сумњивим радњама.
- Те двије странке најбоље знају једна о другој шта су радили последњих година. Забрињавајуће је што нико од њих, док су били у савезу у Подгорици, није ништа причао ни о кавим проблемима у функционисању власти. У Црној Гори свима је јасно да су постојале велике злоупотребе власти, како на локалном тако и на државном нивоу. СДП је последња странка која има право да говори о криминалу - рекао је Ђукановић за „Дан".
Према његовој оцјени, суштински је Социјалдемократска партија значајан саучесник у организованом криминалу у Црној Гори.
- СДП о криминалу нема морално право да говори, а то може да буде само предмет обраћања опозиционих партија. Ипак, добро је што се последњих дана дешава ово са оптужбама, и сад само очекујемо реакцију из ДПС-а и какве су биле активности СДП-а на позицијама на којима су они одлучивали - рекао је Ђукановић.
Упитан да ли очекује реакцију истражних органа о наводима функционера владајућих странака, одговорио је да је тешко повјеровати да су државни органи заиста истински органи државе.
 
(ДАН, 20. 06. 2011.)


 
Датум: 20.06.2011
Close
Close