Ђукановић: НОВА одговорно води финансије

 Рок за ревизију није истекао, истиче тек 30. јуна и оно што је урадио ЦЕМИ је ван памети, јер они користе нејасну формулацију која је везана за пријаву. То су смијурије Златка Вујовића, и једино ако за свако правно друштво може да важи да је рок за ревизију до 30. јуна а за политичке партије неки други рок, онда је ЦЕМИ могао да поднесе пријаву, али то није случај – нагласио је високи функционер Нове српске демократије Милутин Ђукановић за Побједу. 

Навео је да се предаја завршног рачуна за политичке партије, за разлику од приватних лица која имају обавезу предаје до 28. фебруара, чак може и пролонгирати. 
– Треба прије свега направити разлику између предаје завршног рачуна чији је рок до 31. марта, док је крајњи рок за предају извјештаја о ревизији 30. јун. Министарство финансија прописало је неку врсту обрасца за извјештај о имовини чија је предаја пролонгирана до 30. априла - изјавио је Ђукановић. 
Нова српска демократија је поднијела завршни финансијски, али не и извјештај о ревизији. 
- Ми из Нове одговорно водимо финансије и стога знамо о чему се ту све ради. У Закону о рачуноводству са спомиње само 30. јун као крајњи датум доставе извјештаја о ревизији и ниједан други. Причао сам и консултовао се са многим ревизорима који су ми потврдили да може да се толерише и прелажење тог рока с обзиром да су услуге ревизора скупе и да их је у Црној Гори мало – истакао је Ђукановић.
 
 
 
 
(Побједа, 17. 06. 2011.)Датум: 19.06.2011
Close
Close