Булајић: Клинтон не зна ни гдје је дошао

Бивши амерички предсједник Вилијем-Бил Клинтон изјавио је у Будви да му је драго што се налази у Македонији и да се нада да ће Македонија бити "богата земља", што је очигледан лапсус, а што је из црногорске опозиције оцијењено као скандалозно. Као трећи говорник на конференцији о Балканској иницијативи за јачање друштва југоисточне Европе, која је јуче одржана у "Сплендиду", Клинтон је казао да је "Македонија земља која је толико лијепа да одузима дах".
Коментаришући Клинтонов долазак и наступ у Будви, посланик Нове српске демократије Страхиња Булајић је казао да бивши лидер СAД није пожељан.
- Дакле, ипак је дошао, мада би сигурно већинска Црна Гора више вољела да види неку другу јавну личност - оцијенио је Булајић у изјави за "Дан".
Он је казао да је Клинтонов говор слушао и дио директних актера из региона процеса разбијања Југославије.
- Рушитељи су од бившег предсједника СAД слушали причу о интеграцији, између осталог. Човјек који је бомбардовао СРЈ 1999. године, без одобрења СБ УН, нешто више од десет година касније, не зна ни гдје је дошао. Чуди што организатори Клинтоновог доласка, ако су то способни бизнисмени, нијесу процијенили да би много више зарадио ако би му ми, а нас је много, платили да Клинтона не доводи - закључио је Булајић, оцјењујући и да је бившег америчког предсједника требало довести у Мурино.
 (ДАН, 23. 05. 2011.)
Датум: 24.05.2011
Close
Close