Радуновић: Предреферендумска обећања пала у воду

Потпредсједника Нове српске демократије Славен Радуновић каже за Кафе дел Монтенегро да су предрeферендумска обећања да грађани неће осјетити никакве последице од раздвајања са Србијом "пала у воду". Посебно није задовољан најављеним увођењем црногорског језика у образовни систем. 

"Дјеца треба да се раздвајају у посебна одјељења, како би им било омогућено да се школују на матерњем језику и спасу фрустрација родоначелника нове Црне Горе. То се не односи само на српску дјецу ", каже Радуновић. 
НОВA ће се, истиче Радуновић, посебно залагати да се универзално право на школовање на матерњем језику примијени и на дјецу која говоре српским језиком. Ни степен демократизације друштва нија на задовољавајућем нивоу. "ДПС са пар сателита, контролише све поре друштва: судство, полицију, привреду, студенте, пензионере. Опозиција још увијек није нашла рецепт да то спријечи, врло често и због унутрашњих несугласица. 
,,Социо-економски односи су на још горем нивоу него 2006. а организовани криминал и корупција су видљиви на сваком кораку", каже Радуновић. 
Задовољан је консензусом око евро-интеграција и како истиче "макар декларативно, исказаном политичком вољом да се примијене европски стандарди", што ће бити и највећи изазов за наредни период.
 
 
 
(Кафе дел Монтенегро, 21. 05. 2011.)Датум: 21.05.2011
Close
Close