Ђукановић: Незаконите радње ДПС-а

Нова српска демократија је пријавила да је од донација физичих лица приходовала девет хиљада еура, СНП 4,1 хиљаду, Форца 280, а Бошњачка странка 200 еура. У извјештајима тих партија имена донатора нијесу наведена.
Предсједник Извршног одбора НОВЕ Милутин Ђукановић каже да је у питању технички пропуст и да због тога нијесу доставили списак донатора али је обећао да ће то ускоро учинити. Ђукановић у изјави за РСЕ каже како сумња да је списак донатора ДПС-а који су објавили поједини медији, заправо параван за незаконите радње.
,,Јер ми данас имамо одређене људе који тврде да нијесу уплатили никакве паре. Један од њих је главни и одговорни уредник ТВ Ин а таквих још има сигурно пуно. Једноставно, треба истражити како су те паре легле на жиро рачун ДПС. Треба тражити оригиналне уплатнице да видимо ко их је потписивао. Ја бих могао да гарантујем да 90 посто оних људи који се налазе на списку никакав новац нијесу уплатили. Aко постоји и нокат од правне државе то се лако може утврдити за 24 сата. Aли овдје је очигледно да, будући да се ради о толиком новцу, кешу, да тај новац није законито стечен и он се убаца на жиро рачун партије. То се може тумачити и као прање новца", каже Ћукановић.
 (Радио Слободна Европа, 19. 05. 2011.)
Датум: 20.05.2011
Close
Close