Алексић: Стијеповић прати диктате из Владе

Најмање пет директора на територији Подгорице чека именовање, иако је законски рок у коме је министар Славољуб Стијеповић требало да изабере нове руководиоце свих установа истекао још средином фебруара. Иначе, закон, који је Скупштина Црне Горе усвојила крајем јула, предвиђа да министар самостално одлучује о избору директора, гдје опозициони посланици, који су се оштро противили таквом решењу, управо и виде проблем.
Посланик Нове српске демократије и члан скупштинског Одбора за просвету Будимир Алексић тврди да је та партија била против оваквих решења кад се закон усвајао, јер је ,,оно што се до сада у школству радило потпуно неприхватљиво''.
-Јасно је да су једини критеријуми за избор директора национална припадност и политичка подобност. Ми смо се и тада, а и сада се залажемо да се закон измијени, те да се директори бирају према стручним квалификацијама, али и пропорционалној заступљености народа. Треба напоменути да се Стијеповић понаша по обрасцу, односно да прати црногорски идеолошки пројекат који се наравно диктира из Владе Црне Горе. Да на његово мјесто дође Нобел, опет би се морао понашати онако како то влада и ДПС траже. Министар се ту ништа не пита, али је извјесно да се понаша у складу са оним како су се понашали и његови претходници Сретен Шкулетић и Слободан Бацковић, каже Алексић.  
 

 


(ДАН, 16. 05. 2011.)
Датум: 16.05.2011
Close
Close