Булајић: Црна Гора је залутала

 Министарство вањских послова није одговорило на питање "Дана" да ли Влада и даље чврсто подржава акцију НAТО-а у Либији. Иако се тврдило да је на рођенданској журци коју је Саиф ал-Ислам Гадафи организовао у хотелу "Сплендид" у Бечићима 25. јуна 2009. године био и лидер ДПС-а Мило Ђукановић и мада је предсједник државе Филип Вујановић два пута службено посјетио Триполи, званична Црна Гора беспоговорно је подржала акцију НAТО-а против Либије. 

Посланик Нове српске демократије Страхиња Булајић рекао је "Дану" да та странка не подржава ниједну силу која напада било коју међународно признату државу. 
- Поготово то не смије да ради Црна Гора, због својих трагичних искустава. Знамо да је СР Југославија као суверена држава нападнута од стране НAТО-а, који није имао иза себе одлуку Савјета безбједности УН. Aко би неко требало да осуди нападе на међународно признате државе, то би најприје требало да буду власти Србије и Црне Горе, управо због свега што се збивало не тако давно - истакао је Булајић за "Дан". 
Према његовој оцјени, као што Aмерикаци и Руси имају право на свој начин живота, или, пак, људи на Балкану, то исто право имају и Либијци, што подразумијева и право да бирају власт коју сами желе. 
- С друге стране, онај који је бомбардовао нашу дјецу долази у Црну Гору, а домаћин му је локални тајкун, пријатељ онога који је извршио срамни чин велеиздаје 1999. године. Када се то зна, није чудо што је Црна Гора дошла у овакву ситуацију. Ово што сада понизно, са кољена, молећиво, нудимо странцима, не тако давно наши очеви и дједови бранили су оружјем. Имамо неку Црну Гору каква није прије постојала - јадна је и опустошена. Ова Црна Гора, у којој се за врхунски политички домет сматра довођење онога који је убијао нашу дјецу и гдје се за побједу Црне Горе проглашава рушење богомоље под окриљем мрака, некуд је залутала - сматра Булајић. 
Оцијенио је да Црна Гора иде путем којим прије није ишла и зато се и слабо сналази у одлукама које доноси. 
- Тако је политика дуплих аршина прозвод незнања - историјског, политичког и економског - али и бруталности врхушке према сопственој држави - закључио је Булајић.
 
 
 
(ДАН, 14. 05. 2011.)Датум: 15.05.2011
Close
Close