Радуновић: Поданичка политика власти према Вашингтону

Министарство вањских послова и ЕУ интеграција није одговорило на питање "Дана" да ли ће споразум o неизручењу држављана Сједињених Aмеричких Држава Међународном кривичном суду (МКС) бити раскинут након што су Уједињене нације званично затражиле одговор на питање шта је Влада Црне Горе урадила да раскине тај уговор.
Потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић рекао је за "Дан" да је та партија још у времену када је потписан споразум са СAД била против те одлуке. Рекао је да је тиме угрожен суверенитет, као и да се на тај начин амерички држављани стављају у виши полажај од осталих.
- Мишљења смо да је то начин да се протежирају амерички војници који су у мисији на Косову и Метохији. То је, исто тако, доказ поданичке политике Владе Црне Горе према Вашингтону, а све из разлога што им је у вријеме када је споразум потписан била потребна наклоност највеће свјетске војне и политичке силе. Поздрављамо сваку иницијативу да се овакав споразум укине и да сви грађани Црне Горе и сви држављани других земаља буду подложни надлежности Међународног суда правде - истакао је Радуновић.
 

 


(ДАН, 30. 04. 2011.)
Датум: 02.05.2011
Close
Close