Алексић: СДП-у су власт и привилегије најважнији

По оцјени посланика Нове српске демократије Будимира Aлексића, челници СДП-а имају веома јасну рачуницу: останак у власти гарантује им значајне привилегије и они су спремни да подрже све што од њих затраже ДПС и њен лидер Мило Ђукановић.
- Иако на једној страни исказују максималну посвећеност грађанској држави Црној Гори, с друге су ватрени поборници црногорског национализма, желе да смање број Срба у Црној Гори а Митрополију црногорско-приморску називају окупаторском. Такође, учинак њихове социјалдемократије и борбе за "државу социјалне правде" најбоље знају дестине распродатих и урушених фирми, хиљаде радника без посла, а и проценат сиромашних у Црној Гори - казао је Aлексић.
Он закључује тврдњом да СДП користи позицију у врху власти да би промовисала интересе и циљеве идеологије црногорског национализма.
- A опет, такво своје дјеловање комбинују са чињеницом да у државном систему, по неким оцјенама, имају чак 40 одсто уплива, што је невјероватно ако се зна да нијесу на прави начин измјерили свој изборни потенцијал од када су у коалицији са ДПС-ом - рекао је Aлексић.
 (ДАН, 25. 04. 2011.)
Датум: 26.04.2011
Close
Close