Радуновић: Раздвојити Одбор за европске интеграције и међународне односе

Посланик Нове српске демократије Славен Радуновић оцијено је да би парламентарни Одбор за европске интеграције и међународне односе требало раздвојити на два радна тијела. Он је казао "Дану" да би се на тај начин црногорски парламент укључио знатно више у процес европских интеграција, посебно уочи одлуке Европске комисије о почињању приступних преговора. Радуновић је казао да спољнополитичке активности и европске интеграције могу бити посматрани као два одвојена процеса. Радуновић је подсјетио да је Нова српска демократије и прошле године изашла са предлогом да се раздвоје Одбор за европске интеграције и међународне односе на два радна тијела.
- С обзиром на количину посла који нас очекује, практично су то двије различите надлежности. Одбор за европске интеграције би се бавио искључиво оним што се у овом периоду највише и ради, а то је провјера предлога законских аката да ли су у складу са европским нормама, док би у надлежности одбора за међународне односе остало оно што грађани генерално и доживљавају да ми радимо, а највише се то тиче односа са парламентима иностраних држава, па тако и Европским парламентом - оцијенио је Радуновић.
Он је нагласио да ако се ствари посматрају и из угла посла који предстоји, европске интеграције захтијевају посебан третман.
- Зато сматрамо да је неопходно да се направе два одбора и искрено се надам да ће наше колеге из Одбора за међународне односе и европске интеграције, као и руководство скупштине прихватити ту реалност и да ће доћи до подјеле овог радног тијела - констатовао је Радуновић.
 


(ДАН, 23. 04. 2011.)
Датум: 26.04.2011
Close
Close