Лабудовић: Нема владавине права без промјене власти

Пољски дипломата Јарослав Линденберг је у праву, као што је у праву и аутор извјештаја Стејт дипартмента о људским правима - Црној Гори другог пута нема осим успостављања владавине права. Као и свака промјена, и та ће бити болна и треба да подразумијева промјену власти, истакао је Емило Лабудовић, посланик Нове српске демократије.
Он каже да је између оног што ЕУ званично тражи од Црне Горе у области владавине права и оног што је садашње стање ,,велика провалија''.
-Ту ће провалију неко морати да прескочи. Ова власт то очито није у стању, нити жели. Она је створила све оно на шта се сада показује прстом, и док год ДПС-СДП коалиција води Црну Гору, тај посао неће моћи бити завршен на прави начин, рекао је Лабудовић.
Он је казао да ни наредних дана не треба очекивати боље извјештаје од оног који је представила Хилари Клинтон, истичући да је борба против криминала и успостављање владавине права озбиљан посао.
-Дакле, у праву је Јарослав Линденберг, чека нас дуго, дуго путовање у Европу. Мислим да у Црној Гори оно захтијева промјену власти, знајући да је управо власт успоставила овакав систем - политички, културни, морални, али и сваки други, подвукао је Лабудовић.
 

 


(ДАН, 11. 04. 2011.)
Датум: 11.04.2011
Close
Close