Алексић: Клеветом застрашују грађане

Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић оцијенио је да власт намјерно није избрисала из Кривичног законика кривично дјело клевета јер јој то служи за застрашивање и ућуткивање грађана.
-На тај начин оставља се простор онима који имају судску власт, а то су ДПС и СДП, да по сопственом нахођењу, процјењују шта је клевета и увреда, а шта није. То је средство за умиривање и санкционисање политичких противника и неистомишљеника из цивилног сектора, рекао је Алексић.
Према његовим ријечима, јасно је да овдашња власт примјењује и да ће и даље примјењивати двоструке аршине.
-Веома су ажурни када треба процесуирати свештенике Митрополије црногорско - приморске или студенте због парола. Међутим, нико од њих се није сјетио да поднесе кривичну или прекршајну пријаву за еклатантне појаве и исказе говора мржње, сатанизације и ниподаштавања српског народа, које су долазиле и који и даље долазе од стране носилаца црногорског идеолошког пројекта, указује Алексић.
Он је додао да управо у том контексту посматра и ову одлуку, што значи да ће ДПС и СДП помоћу инструметализованог и политичког правосуђа и даље кажњавати неистомишљенике.
 
(ДАН, 08. 04. 2011.)
Датум: 08.04.2011
Close
Close