Радуновић: Баросо да изврши притисак на врх власти

Охрабрићу лидере региона да убрзају реформе и да са свјежом енергијом испуне неопходне услове и ријеше проблеме. сада је вријеме за резултате, изјавио је Жозе Мануел Дурао Барозо, предсједник Европске комисије, уочи данашње посјете Црној Гори.
Члан скупштинског одбора за међународне односе и посланик Нове српске демократије Славен Радуновић рекао је ,,Дану'' да би волио да је Црна Гора испунила све услове за преговоре, али да то засад није случај.
-Нажалост, мислим да се још није кренуло с мртве тачке. Прво, изборно законодавство још није усвојено, а што се тиче борбе против организованог криминала и корупције, као, по нашем мишљењу, највећег изазова, ту ниједан озбиљан потез није урађен. Значи, ниједна права, ,,крупна риба'' криминала није ухапшена, чак и догађаји везано за случај ,,Завала'' постају на одређени начин сумњиви, јер чини нам се да од цијеле те приче на крају неће бити ништа, истакао је Радуновић.
Изразио је наду да ће Баросо извршити притисак на челне људе власти да ријеше проблеме. Посланик НОВЕ је нагласио да што се тиче формалног испуњавања услова, у смислу усвајања закона у скупштини, то иде глатко.
-Наравно, овдашња власт никада није имала проблема када је у питању стварање виртуелне стварности, али са примјеном стандарда јесте, и то увијек. Тако је на жалост свих нас у Црној Гори који желимо да се ствари мијењају на боље, мишљења је Радуновић.

 (ДАН, 08. 04. 2011.)
Датум: 08.04.2011
Close
Close