Ђукановић: Влада је адвокат организованог криминала

 

Нова српска демократија оцијенила је да министар правде Мираш Радовић не показује да схвата разлику између државног функционера и ,,функционера криминалне групе''.

Предсједник Извршног одбора НОВЕ Милутин Ђукановић каже да је министар изјавом током скупштинске расправе о ,,функционеру криминалне групе'' заправо показао да је Влда Црне Горе у ствари адвокат организованог криминала.

- Министар правде Мираш Радовић је очигледно и функционер адвокатске канцеларије криминалне групе, који не смије да се замјери Дарку Шарићу, Браниславу Мићуновићу и Станку Суботићу. Министар је овом изјавом дао значајан допринос новим бесмислицама које се чују из Владе. Последња изјава којом најстрашније криминалце назива функционерима криминалних група је и значајан допринос добрим односима челних људи овдашње власти и организованог криминала. Наиме, очигледно је да у Црној Гори владајућа структура не разликује функционере државе и функционере у криминалним групама, оцијенио је Ђукановић.

Он је рекао да како се у окружењу одвијају истраге о наркобизнису, тако се све више приближавају, како вођама криминалних група из Црне Горе тако и појединцима из Владе Црне Горе.

- У Црној Гори још нико није покренуо акцију да преиспита поријекло имовине криминалаца, али ми смо сигурни да садашња влада то никада неће учинити. Ипак, надамо се да ће на предстојећим локалним изборима побиједити снаге које ће се обрачунати са организованим криминалом и које ће одузети имовину стечену вршењем кривичног дјела, изјавио је Милутин Ђукановић.

- Чињеница да министар правде не разликује државне функционере је, у ствари, још један доказ да је Влада постала адвокатска канцеларија криминалних група и појединаца који управљају Црном Гором, подвукао је предсједник Извршног одбора Нове српске демократије.

 

Одузети имовину мафији

Милутин Ђукановић истиче да је министру Радовићу паметније да покрене акцију којом ће преиспитати одакле криминалцима огромно богатство.

- Боље би му било и да обавијести грађане како су криминалци то богатство стекли и ко им је из Владе у томе значајно помогао. Очито је да Влада Црне Горе не може да сервисира потребе грађана, али зато може потребе криминалаца и сваким даном само се све више потврђују тврдње опозиције да је Црна Гора сигурна криминална кућа, рекао је Ђукановић.

 

(ДАН, 09. 04. 2010.)

 
Датум: 09.04.2010
Close
Close