Радуновић: Срђан Милић спасава менторе мафије

Јасно је да је Милићева порука о раскиду коалиције Боља Црна Гора, у ствари, била најава стратешког партнерства са ДПС-ом, оцијенио је потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић. Он је у изјави за ,,Дан'' поводом наступа лидера СНП-а Срђана Милића у коме је исказао потребу ,,стратешког партнерства са ДПС-ом'' истакао да је ,,Црна Гора примјер државе у којој су власт и криминал толико повезани да грађанин када скупи храброст и одлучи да пријави криминалну радњу не може бити сигуран да је није пријавио баш глави локалне мафијашке организације''.
-Због тога је основна порука коалиције ”Боља Црна Гора” на претходним локалним изборима била, да нам нису довољне козметичке промјене, већ да морамо да идемо до краја, да промијенимо комплетан систем вриједности који је успоставио режим и да је основни предуслов за то, да са политичке сцене бесповратно потјерамо оне који су га успоставили, рекао је Радуновић.
Према његовом мишљењу, данас готово невјероватно звучи, да челник те коалиције призива стратешки договор са истим тим људима, и то у моменту када je по захтјеву ,,наших пријатеља из Европске уније'', ефикасна борба против организованог криминала и корупције постала предуслов за приступне преговоре са Бриселом.
-Већ имамо и неке позитивне резултате, који се најбоље манифестују кроз прве пукотине у досад монолитном ткиву ДПС-а, настале након процесуирања случаја ,,Завала”, тако да било какво нуђење стратешког партнерства овој партији, доживљавамо као пружање руке спаса људима који су уништили Црну Гору, сматра Радуновић.
Истакао је да биполарни политички систем у Црној Гори, у којем Милић види СНП на једном полу, а ДПС на другом, није могућ.
-Два пола подразумијевају двије врло различите политике – љевичарску и десничарску или либералну и конзервативну. Начином вођења СНП-а, он га све више приближава полу на којем се већ налази његов потенцијални ”стратешки партнер”, ДПС, тако да би други пол заузеле оне политичке странке и грађани који и даље сматрају да су овом друштву потребне темељне промјене, које подразумијевају одлазак са политичке сцене свих ментора организованог криминала, као и креатора националне дискриминације и пљачкашке приватизације, нагласио је Радуновић.Он је истакао да ће Срђан Милић оваквим изјавама прије направити ”биполарни” СНП, него биполарни политички систем у Црној Гори.
-Сигуран сам, знајући пуно функционера и симпатизера СНП-а, и њихов однос према овом режиму, да им је и даље ближи ”пол” на којем су били свих ових година, од ”пола” који им је понудио предсједник партије, рекао је Радуновић.
 
(ДАН, 22. 03. 2011.)

 
Датум: 22.03.2011
Close
Close