Ђукановић: Пријетила ми пијана битанга

 Предсједник Извршног одбора Нове српске демократије Милутин Ђукановић саопштио је да га је прексиноћ телефоном позвао један од челника Кошаркашког савеза Црне Горе, Данило Митровић и упутио му низ пријетњи и увреда. Повод Митровићевог позива било је саопштење Милутина Ђукановића у којем је позвао челнике КСЦГ да од свог непоштено зарађеног новца одвоје мрвице и исплате дуговања кошаркашима Будућности. 

- Још једном позивам челнике Кошаркашког савеза Црне Горе - Мила Ђукановића, Веселина Баровића, Данила Митровића као и челног човјека КК Будућност Мирослава Иванишевића, да од свог великог богатства, стеченог шверцом цигарета, одвоје дио новца и исплате заостале плате и друга дуговања. Такође, упозоравамо појединце из дуванско-штицерског клана Едина Ефовића да њихова поноћна звања и пријетње неће зауставити Нову српску демократију и мене лично да слободно износимо властите ставове. Синоћ у касним вечерњим сатима позвало ме лице које је заплитало језиком, што ме наводи на сумњу да се налазило у алкохолисаном стању, а које се представило као Данило Митровић. У наступу бијеса поменутог лица био сам изложен најприземнијим увредама и пријетњама. Овом приликом желим да обавијестим јавност и поновим битанги која ме је синоћ позвала - да ја лично и моја странка нијесмо баш погодни за било какве покушаје застрашивања - поручио је Ђукановић. 
Према његовим ријечима, није само Нова српска демократија шверц цигарета назвала непоштеним послом, већ је исти израз користио читав демократски свијет. 
- Непоштеним зарадама из тог посла и данас се бави неколико правосуђа у окружењу Црне Горе. Наставићемо да се боримо против организованог криминала, корумпиране власти и мафије која се увукла у све поре друштва, увјерени да ће та борба ускоро дати добре резултате - рекао је Ђукановић. 
У саопштењу Милутина Ђукановића које је било повод за размјену оштрих ријечи између њега и Митровића, између осталог се наводи и да су "у нашој јавности поједини људи из Кошаркашког савеза Црне Горе, као и челници КК Будућност препознати као `јунаци` транзиционих процеса за задњих 20 година, а њихово на брзину створено богатство се процјењује на стотине милиона еура". 
- У периоду шверца цигарета и друге скупоцјене робе, неком чудном логиком, баш ти заљубљеници у кошаркашки спорт водили су, у име државе Црне Горе, те профитабилне послове - наводи се у саопштењу Нове. За овај посао, сматрају у странци, посебна одговорност лежи на бившем премијеру Милу Ђукановићу и његовим дугогодишњим блиским сарадницима Веселину Баровићу и Данилу Митровићу, "који имају имају довољно богатства да измире сваку радничку плату и сваку кошаркашку и другу зараду''. 
- Вријеме је само да отворе оне вреће са новцем који су прикупили за задњих 20 година, у вријеме транзиције и борбе за независну Црну Гору и бољи живот грађана - пише у саопштењу.
 
 
 
(ДАН, 21. 03. 2011.)Датум: 21.03.2011
Close
Close