Радуновић: Вујановић и Кривокапић у ,,сукобу'' по жељи Ђукановића

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић и предсједник Скупштине Ранко Кривокапић и даље размјењују оштре ријечи, али, ако је судити према оцјенама из опозиције, нема разлога да се размишља у правцу озбиљнијих сукоба у коалицији на власти.
Из простог разлога, како каже у изјави за "Дан" потпредсједник Нове српске демократије Славен Радуновић, што конце сукоба Филипа Вујановића, једног од потпредсједника ДПС-а, и Кривокапића, првог човјека СДП-а, вуче бивши премијер и челник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић.
- Ту сукоба истински нема, већ Ђукановић жели да на овај начин елиминише сваку одговорност са себе и пребаци је на Кривокапића и Вујановића, како би он и даље могао да настави да повлачи главне потезе. Тако је то у режимима какав је црногорски. Погрешно је вјеровати да оптужбе које размјењују Вујановић и Кривокапић могу озбиљније урушити владајући блок - истакао је Радуновић.
Он је рекао да је Вујановић дио елите на власти која је донијела одлуке о признању Косова или Закон о општем образовању, који је из образовног система у Црној Гори искључио српски језик.
- Међутим, вјерујем да су грађани јако добро препознали такву политику, исто као што вјерујем да се само једном мањем броју грађана свиђа оно што говори Кривокапић, али да позицију коју СДП сада има омогућава искључиво Ђукановићева одлука да буду дио коалиције - рекао је Радуновић.
 (ДАН, 20. 03. 2011.)
Датум: 21.03.2011
Close
Close