Алексић: Власт избјегава да суочимо аргументе

Посланици опозиционих партија оптужили су парламентарну већину да наставља са праксом спутавања законодавне иницијативе опозиције, не дозвољавајући чак ни то да се њихови акти нађу на дневном реду Скупштине Црне Горе. Упозоравају да тако недемократско понашање власти није у складу са европским стандардима. Говорећи о одбијању владајућих партија да у дневни ред уврсте захтјев Нове српске демократије за оснивање националног огранка за борбу против корупције, у опозицији истичу да режим спутава сваку могућност да се отвори јавна дебата о томе у парламенту.
Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић казао је да се на поменутом примјеру поново показао недемократски карактер партија које имају већину у Скупштини Црне Горе.
-Нијесу спремни да се суоче са нашом врло утемељеном аргументацијом, која је европска и има пуно упориште у стању у Црној Гори. Демократску партију социјалиста и Социјалдемократску партију очигледно боли истина и нијесу спремни да се са њом суоче. То је скандалозно и недемократско понашање, које не може да истрпи валоризацију европских стандарда, оцјењује Алексић.
посебан је проблем, сматра он, управо у чињеници да парламентарна већина упорно не дозвољава да се о опозиционим предлозима уопште поведе расправа у парламенту, то јест да буду уврштене у дневни ред пленарних сједница.
-Нијесмо ни очекивали да парламентарна већина подржи наше предлоге, али зашто да не суочимо аргументе. Зашто ускраћивати прилику јавности, то јест грађанима, да чују наше аргументе. Гласање о актима је већ нешто друго, истакао је Алексић, уз констатацију да опозиција мора бити и у овом сегменту уважена јер и она конституише парламент.
 

 (ДАН, 15. 03. 2011.)
Датум: 15.03.2011
Close
Close