Ђукановић: Не користити пребјеге за политички профит

 Одлука одборника ПзП-а у Aндријевици да се дистанцира од руководства странке актуелизовала је питање ко располаже мандатом - странка или посланик, а на њега представници партија и невладиног сектора одговарају различито. 

Функционер Нове српске демократије Милутин Ђукановић каже за "Дан" да би било важно да мандат припадне партијама, али напомиње да је стандард да он припада одборницима или посланицима. 
- Постоје џентлменски договори које склапају странке а који регулишу ову област. Примјер је Шпанија, гдје етички стандард не дозвољава странкама да прихвате оног који је напустио одређену политичку организацију. Иако закон налаже да мандат припада посланику, постоји договор странака да не користе те пребјеге да би политички профитирали. Тај модел је начин да се поштује стандард да мандат припада посланику, али да се не дешавају злоупотребе - рекао је Милутин Ђукановић. 
Он је оцијенио да је очигледно да је "случај пребјега одборника у Aндријевици" класични примјер корупције. 
- Ту треба да се умијеша и државно тужилаштво и да покрене истраге против ДПС-а и одбјеглог одборника. Опет је демонстрирано на шта је ДПС спреман да би опстао на власти. Примјер из Aндријевице је само још један у низу примјера који нам показују какав је морални капацитет ДПС-а - упозорио је Милутин Ђукановић.
 
 
 
 
(ДАН, 27. 02. 2011.)
 Датум: 27.02.2011
Close
Close