Булајић: Клинтон је синоним за незапамћену агресију

 Нова српска демократија позвала је администрацију америчког предсједника Барака Обаме да преиспита сврху најављене посјете бившег предсједника СAД-а Била Клинтона Црној Гори. Подсјећајући да је Клинтон за вријеме предсједничког мандата наредио агресију на Црну Гору и Србију, потпредсједник Нове Страхиња Булајић казао је да се у случају његовог доласка могу очекивати протести. 

- Најављени долазак бившег предсједника СAД-а у Црну Гору, за већину црногорских грађана није добра вијест. Постоји на десетине личности из друштвеног, економског, политичког, културног, спортског и других сфера живота СAД-а, чији би долазак у Црну Гору обрадовао многе. Бил Клинтон је у нашем народу синоним за незапамћену агресију и убијање недужне нејачи, човјек који је наредио да се поведе најнеравноправнији рат у историји Европе - поручио је Булајић. Како је додао, као што постоји много мјеста на планети која би се радовала доласку бившег предсједника СAД-а, велики број је и оних која би била захвална да их тај господин заобиђе. 
- Тај човјек је наредио да војници СAД-а и осталих земаља НAТО-а немилосрдно убијају становништво Црне Горе и Србије, руше школе, болнице, мостове, пруге, путеве, трују земљу, ријеке, језера и море, па зато није добродошао у Црну Гору - наглашава функционер Нове. Он подсјећа да је под изговором борбе против једног режима у ствари вођен уранијумски и диоксини рат против српског народа, чије ће последице бити присутне и у наредним вјековима. 
- Таквог човјека у Црну Гору доводи један веома препознатљиви тајкун, који је уско повезан са извршном влашћу Црне Горе и разним лобистичким групама из СAД. Да срамота буде већа, управо новцем црногорских пореских обвезника или новцем опљачканим од грађана Црне Горе и Србије у времену транзиције, финансиран ће бити долазак наредбодавца на мјесто злочина - указује Булајић уз оцјену да је то посебно велика увреда за Црну Гору, у којој је пала прва жртва агресије. 
Долазак бившег америчког предсједника у Црну Гору најавила је Мелиха Рамусовић креативни директор Aтлас телевизије. 
- Вјерујемо да ће администрација предсједника Обаме преиспитати сврху доласка бившег предсједника, а да ће због грађења бољих односа са земљама у региону водити рачуна да у њима слику о СAД-у граде људи који нијесу оптерећени хипотекама прошлости. Много је других личности у друштву СAД-а чији би и наговјештај доласка у Црну Гору сви свесрдно поздравили. Вјерујем да протести, који се могу очекивати у случају доласка бившег предсједника Клинтона у Црну Гору, СAД неће погрешно схватити - подвукао је Булајић. Он напомиње да црногорска јавност још није чула званичну потврду доласка од Клинтона, "већ само брзоплете изјаве и ужурбане припреме за његов долазак од оних који су га позвали". 
- Као јавна тајна већ се кроз Црну Гору протура информација да ће управо он 22. маја Клинтон први честитати избор предсједнику ДПС-а, након завршетка њиховог партијског конгреса - рекао је Булајић. 
Потпредсједник Нове подсјетио је да је Билу Клинтону у Приштини подигнут споменик "у знак захвалности тамошњих Aлбанаца што је помогао стварању лажне државе Косово". - Долазак Била Клинтона у Црну Гору неће бити јефтин. То кошта. Те стотине хиљада долара, колико ће локалног тајкуна коштати „предавањеЋ бившег предсједника, могао је да искористи за подмирење дуга за запослене у предузећима која је приватизовао под сумњивим околностима, а гдје радници годинама не примају плате - казао је он.
 
 
 
 
(ДАН, 21. 02. 2011.)Датум: 21.02.2011
Close
Close