Лабудовић: Влада плаћа лобисте из тајних фондова

Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић казао је да Влада за финансирање лобиста у СAД користи новац из паралелних, сивих фондова, о којима грађани и парламентарци не знају детаље.
У изјави за Дан, поводом доласка у Црну Гору групе америчких лобиста који су са црногорском Владом недавно склопили уговоре о "заступању" и промоцији НAТО интеграција, вриједне више стотина хиљада долара, Лабудовић је рекао да се та средства не троше у интересу грађана Црне Горе.
,,Не постоји закон којим би се регулисало лобирање, а не постоји ни буџетска ставка Која је предвиђена за те намјене. Очито је да се троше средства из паралелног, сивог буџета, о коме ни грађани ни посланици немају појма. A да ли се та средства троше са становишта интереса Црне Горе, одговор је више него јасан, јер немамо дилему да чак и да се троше за то за шта се наводно троше, грађани у већинском броју нијесу заинтересовани. Подршка НAТО-у, објективно, још није прешла 35 одсто“, истакао је Лабудовић.
Према његовом мишљењу, очито је да Влада упорно води двије међународне политике једна је официјелна, државна, а друга је чисто партијска.
-Прва, такозвана официјелна, има нека страховита лутања, попут признавања наводне независности Косова или неких других политичких гафова, док друга, ускопратијска ДПС-СДП политика, као карактеристику има елементе којима се не утврђује национални интерес, него се цементирају лични интереси и неограничена власт, оцијенио је Лабудовић.
Посланик Нове српске демократије сматра да прича око лобирања у Вашингтону чак и није толико у функцији приближавања НAТО-у, јер су тамо, како каже, свјесни да за то у Црној Гори нема критичне масе. Лабудовић сматра да је у питању акција ,,сондирања и учвршћивања властите позиције челника ДПС-СДП власти''.
-Тим прије што су лидери режима свјесни да су њихово вријеме и политички рок трајања истекли, и да је само питање дана када ће бити у комплету остварена чистка носилаца најригиднијих политичких процеса. Чак и да је у промију НАТО-а заиста утрошен овај новац, а сумњам да јесте, била би ти улудо страћена средства, и то у ситуацији када у Црној Гори постоје много хитније потребе и важније обавеше него нешто што је на дугом штапу као што је улазак у НАТО, тврди Лабудовић.
Он каже да режим ДПС-СДП савеза не води рачуна о неким много значајнијим обавезама него што је пријем у НАТО.
-Постоје хиљаде и хиљаде пречих обавеза и корисних начина да се потроши тај новац- од социјалних давања, преко санирања последица поплава, набавке љекова, решавања проблема сиромаштва, исплате засоталих зарада, реструктурирања некадашњих гиганата, као и много других важнијих ствари од НАТО-а, истакао је Лабудовић.

 


(ДАН, 09. 02. 2011.)
Датум: 09.02.2011
Close
Close