Алексић: Кацин је неваспитани стаљиниста

Потпредсједник делегације Европског парламента за односе са земљама Западног Балкана Јелко Кацин назвао је митрополита црногорско - приморског Амфилохија пуковником, због чега су га из Нове српске демократије оптужили за неваспитање и стаљинистичку реторику.
Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић казао је, коментаришући овакву изјаву да је Кацин показао ,,некултуру, безобразлук најгоре врсте''.
-То што је рекао је безобразно, безобзирно и примитивно и представља израз тоталитарног комунистичког духа и менталитета. Човјек је очигледно залутао у институцију коју представља и дјелује као авет васкрсла из Стаљиновог шињела и времена. Да не знам о чијој се изјави ради него да је преда мном дошла као питање у неком квизу, био бих увјерен да је овако нешто рекао потпредсједник Стаљиновог парламента за односе са земљама Западног Балкана из двадесетих и тридесетих година прошлог вијека, оцијенио је Алексић.
Оваква Кацинова изјава није, како је закључио, заснована ни на каквом објективном аналитичком приступу већ на предрасудама и унапријед задатим тезама.
 (ДАН, 03. 01. 2011.)                                                                    

 
Датум: 03.02.2011
Close
Close