Алексић: Пад режима све изгледнији

Лидер ДПС-а и бивши црногорски премијер Мило Ђукановић више нема толику снагу одлучивања као када је водио извршну власт, а пад режима, због спољних или унутрашњих фактора, све је изгледнији, сматра посланик Нове српске демократије Будимир Алексић.
Он је у изјави за ,,Дан'' истакао да Ђукановић не може имати исту моћ као када је био предсједник Владе Црне Горе.
-Прије ће бити да је у питању један брижљив однос према очувању личних интереса и сопствених позиција, него према интересима друштва и државе. Ђукановић ће хтјети да заштити интересе свог клана, а ако има других интереса у режиму, могуће је да ће их због напретка ка ЕУ, жртвовати, рекао је Алексић.
по његовој оцјени, црногорски ДПС-СДП режим, колико год био недемократски и криминалан, у једном тренутку мораће да доживи својеврсну имплозију.
-Као и свако нездраво ткиво, и црногорски режим, као недемократски, који нема осјећај за право и правду, има свој крај. Да ли је тај крај близу-ја се надам да јесте, а и показатељи гдје неки Ђукановићеви сарадници губе позиције наговјештавају нам да ће бити тако. Ипак, видјећемо шта ће бити, истакао је Алексић.
Он каже да је кључно обиљежје Ђукановићевог режима у последњих деценију и више његова склоност да стално производи ,,унутрашње непријатеље'' по стабилност Црне Горе.
-То је пар екселанс одлика комунистичких, тоталитарних система, који су лишени било какве могућности да изврше тај толико жељени искорак и демократизују се. Ђукановићев режим је прије свега дискриминаторски, а методе којима се служи да би опстао на власти у Црној Гори су примјерене свакој комунистичкој диктатури, рекао је Алексић.
Он је подсјетио да је Ђукановић, када је почињао своју политичку каријеру и када је дошао на власт 1989. године устврђивао да ,,ће Црна Гора чак опстати и као острво комунизма у Европи''.
-Каснија дешавања показују да је остао вјеран тој својој најави, и да је комунизам био и остао његова идеологија владања, указао је Алексић.

 (ДАН, 31. 01. 2011.)
Датум: 31.01.2011
Close
Close