Радуновић: Волио бих да видим како Ђукановић тужи Италију

Тужилаштво у Барију неће коментарисати најаву бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића да ће због истраге која је вођена за шверц цигарета тражити одштету од државе Италије. То је став и тужиоца у поступку, др Ђузепе Шелзија, али и главног тужиоца у Барију Антонија Лаудатија.
Ђукановић је прије пар дана актуелизовао најаву да ће тужити Италију јер је њено тужилаштво годинама водило истрагу против њега за шверц цигарета. Та истрага је трајала од новембра 2001. године, званично, а завршена је у љето 2007. године. Оптужница није резултирала процесом, јер је Ђукановић тада имао имунитет. Шта ће бити сада када га нема, остаје да се види, а Шелзи је већ најавио могућност обнављања поступка.
У Црној Гори, посланик Нове српске демократије Славен Радуновић истиче да би волио да види како Ђукановић тужи државу Италију.
-Надам се да ће то и урадити, и да ће се једном за сва времена та прича око Барија и тужилаштва, и његовог учешћа у шверцу цигарета, разријешити. За разлику од Мила Ђукановића, који мисли да се држава Италија и претјерано мијешала у унутрашње ствари Црне Горе, вјерујем да држава Италија уопште није до краја истраживала. Ово је прави начин, односно, добро је да се кроз одбрану у процесу који мисли да покрене Ђукановић, докаже или не, да је он био организатор шверца цигарета, рекао је Радуновић за „Дан".
По његовом суду, грађанима Црне Горе није потребан судски процес у Барију већ они одлично знају истину шта се дешавало свих ових година.
-Сјећају се италијанских „туриста" у Бару, и знају ко је био организатор цијелог тог посла, и ко је био на врху пирамиде шверца дувана, констатовао је Радуновић.
 
(ДАН, 31. 01. 2011.)
Датум: 31.01.2011
Close
Close