Лабудовић: ДПС годинама напада слободне медије

Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић истиче у изјави за "Дан" да су Влада и ДПС годинама нападали слободне и независне медије.
- Бити новинар у Црној Гори је данас, нажалост, јако тешко и свака помоћ, посебно ако долази од европских институција за њих може бити значајна. Без обзира што је у питању документ једног парламента, то је добра порука да су новинари темељ сваке демократије. Питање праксе је, међутим, нешто сасвим друго - истакао је Лабудовић.
Према његовој оцјени, новинар треба да вјерује свом извору и треба да има повјерења у оно што му саопштава о одређеним стварима и појавама.
- Прије свега, новинар је тај који треба да гарантује за истиност информације. Пошто се, нажалост, дешавало да тако дође до пласирања лажних вијести и дезинфорамација, мислим да су, логично, новинари ти који су дужни да сносе посљедице - рекао је Лабудовић. Поједини медији су изложени прогону у Црној Гори, наглашава Лабудовић додајући и да је зато постало бесмислено говорити о поштовању европских стандарда.
- Може се потврдити и прихватити документ, то је свакако врло позитивно, али питање је колико ефекта изазива у пракси. Недавно смо били свједоци да високи државни функционер пресреће новинара на улици и понаша се на несхватљив начин. Aмбијент за рад новинара је, нажалост, јако лош и нијесам оптимиста да ће се побољшати - рекао је Лабудовић.

 

 

 

(ДАН, 23. 01. 2011.)
Датум: 23.01.2011
Close
Close