Радуновић: Влада игнорише вољу грађана

Црногорска власт је из буџета за лобирање у Aмерици опредјељивала велике суме новца за интересе група које не представљају већину грађана Црне Горе, истакао је посланик Нове српске демократије Славен Радуновић.
Радуновић, члан скупштинског Одбора за међународне односе, подсјетио је у изјави за "Дан" да је према анкетама које су рађене већина грађана Црне Горе показала да није за приступ НAТО-у.
- Упркос томе, Влада Црне Горе, игноришући вољу грађана, жели да на овај начин појача свој утицај и НAТО интеграције учини реалнијим у Црној Гори - оцијенио је Радуновић.
Првих дана јануара, Влада је потписала нови лобистички уговор у СAД, са фирмом "Орион стратеџис", чији је власник Ренди Шунеман, а одраније је имала један са авокатском фирмом Пејџа Рифа. Та два уговора вриједна су 800.000 долара.
Радуновић, изражавајући незадовољство због оваквог начина трошења новца који припада грађанима Црне Горе, упитао се шта је са интересима оних који не желе да Црна Гора буде дио НAТО-а.
- При томе, ови уговори као да одају утисак да је атлантска интеграција тежња не само одређених политичара него и већине грађана, што наравно, не може бити истина. Тако да смо свједоци да се даје новац из буџета за лобирање у Aмерици за интересе група које дефинитивно не представљају већину грађана Црне Горе - подвукао је Радуновић.

 

 

(ДАН, 22. 01. 2011.)
Датум: 23.01.2011
Close
Close