Алексић: Брутално гажење права Срба

 Иако Срби, према подацима са посљедњег пописа чине скоро 32 одсто становништва Црне Горе, међу службеницима и намјештеницима у државним и локалним институцијама заступљени су са свега 4,17 одсто. За разлику од њих, али и осталих националних заједница, у органима на локалном и државном нивоу убједљиво предњаче Црногорци, којих има чак 84,95 одсто. То су "најсвјежији" релевантни подаци о заступљености националних заједница у државним органима, до којих је у мају прошле године кроз истраживање дошла Иницијатива младих за људска права. 

Посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић је казао да подаци показују да у свијету не постоји народ којем се тако брутално газе основна права као што је случај са Србима у Црној Гори. 
- Подаци које су предочили државни органи потврђују оно на шта Нова годинама указује, а то је да је очигледна дискриминација српског народа у свим областима. Срби чине 32 одсто становништва Црне Горе и трећина буџета се пуни од припадника српског народа, а једноцифрен је проценат запослених у државним органима. Умјесто да нам се обезбиједи адекватна заступљеност у државним органима, на државним медијима се од наших пара спроводи организована кампања против најважније адресе Срба у Црној Гори, Митрополије црногорско-приморске - истакао је Aлексић.
 
 
 
 
(ДАН, 15. 01. 2011.)Датум: 15.01.2011
Close
Close