Алексић: Лукшић је Ђукановићев пулен

 посланик Нове српске демократyје Будимир Aлексић оцијенио је да је јасно да ће бивши премијер и лидер ДПС-а Мило Ђукановић наставити да несметано доноси најважније одлуке. 

По тврдњи Aлексића, јасно је да је Лукшић члан Ђукановићеве екипе и да је његов политички пулен. Он сматра да треба оставити неко вријеме да се види да ли ће Лукшић све пријатно изненадити. 
- Но, како сада ствари стоје, не изгледа да ће бити неког пријатног изненађења, а ако се подсјетимо да је Савјет за образовање преузео кораке ка увођењу такозваног црногорског језика у образовни систем од септембра, чини се да се наставља управо та Ђукановићева политика асимилације и дискриминације - тврди Aлексић. 
По његовој оцјени, веома значајно ће бити и то да ли ће Лукшић направити одлучан искорак ка сузбијању организованог криминала и корупције. 
- Међутим, то изгледа јако тешко, јер су управо бивши премијер Ђукановић и његово окружење посљедњих година били највећи терет и препрека за успјешну борбу против корупције и криминала у Црној Гори - оцијенио је Aлексић.
 
 
 
 
(ДАН, 14. 01. 2011.)Датум: 15.01.2011
Close
Close