Алексић: Режиму смета што је Црна Гора мултиетничка држава

Дио власти жели политизацију пописа становништва у циљу смањења броја Срба у Црној Гори, оцијенио је посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић. Он је казао да владајућа коалиција не скрива намјеру да попис искористи за асимилацију српског народа у Црној Гори.
,,Власт непрестано говори да је прошли попис становништва био проблематичан, а да ће изјашњавање у априлу показати да у Црној Гори има мање Срба него што је било на претходном попису'', рекао је Aлексић агенцији МИНA.
Он сматра да је очигледно да владајућој коалицији смета што нема већинског народа и што је Црна Гора мултиетничка држава.
,,Циљ је да број Срба у Црној Гори буде испод трећине укупног становништва и за реализацију тог наума власт ће користити сва средства, укључујући и злоупотребу података са пописа'', казао је Aлексић.
Према његовим ријечима, у јавности је већ присутна кампања и пропаганда власти у циљу смањења броја Срба на попису.
,,Оне који креирају и спроведе такву кампању, подсјетио бих да асимилаторски процеси не воде у будућност, већ у прошлост'', навео је Aлексић. Попис становништва у Црној Гори предвиђен је за април ове године.(Агенција МИНА, 08. 01. 2011.)
Датум: 08.01.2011
Close
Close