Алексић: Лукшић да поштује канонски поредак Православне цркве

Опозиционе партије позвале су премијера Игора Лукшића да односом према писму које му је уручио поглавар такозване Црногорске православне цркве Мираш Дедеић покаже да према Православној цркви неће водити политику какву је водио његов претходник Мило Ђукановић.
Посланик Нове српске демократије Будимир Алексић рекао је да је у вези са поменутим писмом кључно питање да ли ће Лукшић наставити Ђукановићеву политику према црквама и вјерским заједницама.
-Питање је хоће ли Лукшић поштовати канонски поредак Православне цркве и начело одвојености цркве и државе које је Уставом дефинисано. Ако Лукшић хоће да поштује канонски поредак и одвојеност државе и цркве, онда ће ово Мирашево писмо завршити у његовој корпи за отпатке, поручио је Алексић.
Не чуди га, како је додао, Дедеићева иницијатива, јер он и није ту гдје је да би градио цркве, већ да руши црквени поредак. Зато је, како подсјећа, Дедеић и искључен из цркве.
-Дедеић је био средство притиска у рукама Мила Ђукановића за борбу против Православне цркве. Да ли ће имати исту функцију и хоће ли Лукшићева влада користити исти метод ако се одлучи за борбу против Православне цркве, видјећемо, закључио је Алексић.

 (ДАН, 03. 01. 2011.)
Датум: 03.01.2011
Close
Close