Лабудовић: Извјестан је политички крај и процесуирање Ђукановића

Предсједник Владе и ДПС-а Мило Ђукановић свјестан је да му само политички опстанак гарантује и опстанак на слободи, јер му правосуђе више држава на терет ставља извршење тешких кривичних дјела, оцијенила је црногорска опозиција.
Поводом хапшења бившег хрватског премијера Иве Санадера због корупције, британски ,,Економист'' пише да су ту вијест са нелагодом примили и политичари из других држава региона, укључујући и Црну Гору.
Посланик Нове српске демократије Емило Лабудовић каже за ,,Дан'' да је извјестан политички крај Ђукановића, као и његово процесуирање.
-Мислим да је то само питање времена. А као што и народ каже, све што иде брзо дође. Слобода, однос према власти и домет реформи у Црној Гори нијесу исти као у Хрватској, па ће код нас ићи мало теже да се премијер изведе пред суд, али ипак нешто почиње. Они који су до јуче били неприкосновени, који су креирали судбину и одлучивали о свему у једном се тренутку нађу у позицији да неко други одлучује о њима. То што се прије неколико дана догодило са бившим хрватским премијером озбиљно упозорава Мила Ђукановића, рекао је Лабудовић.
По његовој оцјени, разумљиво је што Ђукановић одлаже свој дуго најављивани одлазак са политичке сцене.
-Господин Ђукановић би колико је сјутра отишао са политичке сцене. Узео је од и из Црне Горе највише што се могло, али је проблем што постоји вријеме узимања и вријеме давања. Постоји вријеме када владате и када сте неодговорни, али постоји и вријеме када за такво своје поступање одговарате. Такво вријеме ће овдје, надамо се, ускоро доћи, указао је Лабудовић.
 Провјерити поријекло имовине
 

 


Питање правних процеса у другим земљама је за Мила Ђукановића скоро нерјешив проблем и раније је био јако компликован, и зато он истрајава на функцији која му доноси имунитет, оцијенио је Лабудовић.
-Његов политички опстанак му гарантује помоћ коју му дају скупштински доносиоци одлука, а који нијесу на овим просторима. Тако избјегава руку правде, констатовао је посланик НОВЕ.
Лабудовић каже да ће доћи вријеме када ће Ђукановић и његови најближи сарадници морати да објасне поријекло своје велике имовине.
-Како су ти људи од плата које су биле просјечне стекли тако велико богатство и како одједном посташе толико талентовани за бизнис, мораће се знати. Онда слиједи онај други процес, кривичне одговорности, ако се докаже да је неко нешто стекао мимо закона, рекао је Лабудовић.
 (ДАН, 14. 12. 2010.)
 
Датум: 14.12.2010
Close
Close