Алексић: Наставак самовоље власти

Посланик Нове српске демократије Будимир Aлексић оцијенио је да је одбијање предлога опозиционих посланика у законодавном дому наставак самовоље власти и још један доказ да 20 година владања са собом повлачи методе које су својствене заробљеним друштвима.
- Подаци и чињенице доказују да је ароганција власти овдје таква да тешко да се може упоредити са било којом другом земљом у Европи. По мом суду, толики степен ароганције једног режима није забиљежен на нашем континенту, и у том свијетлу треба сагледати информације да власт амандмане опозиционара не желе да уважи - истакао је Aлексић.
Он не спори да власт има јасну улогу, али истиче како је индикативно да је баш све у Скупштини затворено за представнике опозиције.
- Иако је највећи број опозиционих амандмана јасан и аргументован, у смислу да побољшавају закон у значајној мјери, прогреса нема. Онда се поставља питање зашто се одбијају, посебно јер се не ради о политичким и идеолошким амандманима, него о интервенцијама да се закон усвоји и буде добар за све грађане. A пошто се одбијају скоро сви редом, без озбиљније анализе, закључујем да је тако јер власт унапријед зна да предлог опозиције треба одбацити.
Црногорски режим је уникат без паралеле - казао је Aлексић.

 


(ДАН, 05. 12. 2010.)
Датум: 05.12.2010
Close
Close