Лабудовић: Комплетирати потпредсједнички тим у Скупштини

Именовање трећег потпредсједника Скупштине допринијело би испуњавању једног од услова од чијег остваривања зависи статус кандидата Црне Горе за Европску унију унапређења улоге и рада законодавне власти, сматрају у дијелу опозиционих партија. То мјесто, сагласни су, припада Социјалистичкој народној партији.
-Потпредсједник Нове српске демократије Емило Лабудовић оцијенио је да би именовање трећег потпредсједника, који треба да буде из редова СНП-а, значајно унаприједило рад Скупштине.
-Комплетирањем потпредсједничког тима несумњиво би рад парламента добио на квалитету и ефикасности. То би омогућило већу измјењивост предсједавајућих, а самим тим и бољу концентрацију и више добре воље која понекад изостане због умора, казао је он.
Именовање трећег потпредсједника парламента, по његовом мишљењу, релаксирало би и опозицију, а у руководству парламента обезбиједило простор за бољу прерасподјелу обавеза што би значило ефикаснију координацију рада радних тијела и службе Скупштине.
-Мјесто трећег потпредсједника Скупштине припада СНП-у као најјачој опозиционој партији. На њима је да размотре ту варијанту и коначно одлуче кога ће да кандидују. Како год одлуче, НОВА ће то поздравити и подржати, јер ће трећи потпредсједник значити доказ спремности опозиције да преузме позицију одговорног за укупна друштвена кретања, закључио је Лабудовић.
 


(ДАН, 03. 12. 2010.)
 
Датум: 03.12.2010
Close
Close