Ђукановић: Власт плански спроводи дискриминацију

Уколико друштвени фактори у Црној Гори заиста желе спријечити дискриминацију, мора да се омогући српском народу да оствари сва права, оцијењено је из Нове српске демократије.
Предсједник Извршнеог одбора Нове Милутин Ђукановић саопштио је јуче за ,,Дан'' да званични Брисел приликом наредне оцјене да ли је Црна Гора испунила све услове да би добила датум за почетак приступних преговора са ЕУ, морао да обрати пажњу на статус Срба у Црној Гори.
-Подсјећам да према последњем попису становништва, Срба у Црној Гори има 32 одсто, и несхватљиво је да толико велики дио становништва не може да оствари сва права. Срба данас скоро и да нема у важним институцијама, нема их на руководећим државним функцијама и нема их у служби дипломатије. Српски народ је изложен дискриминацији, рекао је Милутин Ђукановић.
Према тексту мишљења које је ЕК објавила 9. новембра, седми и последњи услов за добијање датума за почетак преговора тиче се забране поступака дискриминације.
Он каже да су челници НОВЕ искористили прилику да током сваког састанка са европским званичницима подвуку тежак положај Срба у Црној Гори.
-Један од начина опстанка на власти ДПС-а је дискриминација, која се плански спроводи, само је питање да ли је у конкретном тренутку интерес власти да се дискриминише нека национална заједница, да се покрене политичка дискриминација или економска. Влада Црне Горе не испуњава ни минимум услова да би ова земља заиста свима гарантовала једнаке услове, указао је Милутин Ђукановић.
 (ДАН, 02. 12. 2010.)
Датум: 02.12.2010
Close
Close