Алексић: Савјетници би олакшали посао посланицима

Нова српска демократија је као добру и конструктивну оцијенила иницијативу Коче Павловића из Покрета за промјене да се свим посланицима омогући да ангажују по једног стручног савјетника чији би се рад финансирао из скупштинског буџета.
Посланика Нове српске демократије Будимир Aлексић сматра да је Павловићева иницијатива  добра, конструктивна и као таква прихватљива. То би, по његовом мишљењу, олакшало рад посланицима. Подсјећа да је обавеза Скупштине да обезбиједи стручну подршку парламентарцима, оцјењујући да би ово био прихватљив модел да се то и реализује.
- Посланици у Црној Гори су заједно са парламентом као институцијом маргинализовани. Посланици немају ни минималне услове за квалитетан рад. Чак и у источноевропским земљама бившег реалсоцијализма посланици имају бољи третман него код нас. Зато сматрам да је добра и конструктивна идеја да се посланицима омогући да на терет скупштинског буџета могу да ангажују по једног стручног савјетника - рекао је он.
Наглашава да се у парламенту разматрају закони из различитих области и да нема тог посланика који може бити стручњак за сваку од њих. Зато би, по Aлексићевој оцјени, ангажовање по једног стручњака савјетника помогло посланицима да се квалитетније припремају за сједнице парламента.
- То би довело и до квалитетнијег рада Скупштине као институције, што је неопходно у процесу европских интеграција - закључио је Aлексић.

 

 


(ДАН, 28. 11. 2010.)
Датум: 28.11.2010
Close
Close