Ковачевић:

Ковачевић: "Народна милиција" тукла голоруке навијаче

Срамно је понашање припадника МУП-а према навијачима ФК Будућности, код којих прије, у току и након утакмице није било никаквих противправних елемената понашања. Улазак навијача на терен да се поздраве са играчима свога клуба не може да буде разлог за прекомјерну употребу силе од стране полиције, поготово не да након тога полиција извлачи људе из аутобуса и да их, голоруке и без могућности да се бране, брутално пребија.

Нама из Нове српске демократије није нимало чудно овакво понашање ''народне милиције'', штавише добро смо са њим упознати. То што је главна жртва јучерашње тортуре од стране полиције један од познатијих Срба из Подгорице, говори нам о томе каква је ова држава и да је њен карактер дубоко антисрпски, што јасно говори и избор полиције коме ће највише батина да опредјели њихов чопор који је кренуо на голоруке грађане, који су ето себи дали за право, да навијају за један фудбалски клуб. Јасно је да је полиција одабрала ''Варваре'' да преко њих изврши генералну пробу за евентуални поновни обрачун са грађанима на неком од протеста.

Да живимо у нормалној земљи захтјевали би од надлежних органа да процесуирају кривце из редова полиције за њихово срамно понашање, али у свим досадашњим случајевима имена полицајаца који су на правди Бога пребијали голоруки народ су остала тајна, а ''витезови'' који се крију испод шлема и униформе никада се нису показали онима које су тукли и пребијали. Самим тим кривац постаје читава полиција Црне Горе и тако ће остати све док не сазнамо ко је то јуче, као и 2015. године када су јурили народ по Подгорици и бацали димне бомбе на Храм Христовог Васрксења, ''само радио свој посао'', како то воле да кажу.

Ових дана када опет имамо дјеловање полиције против голоруких грађана и против православних светиња, свако ко на то ћути или то одобрава постаје исти онај полицајац који је пендреком ударао по глави Чаке Ивановића и шуњао се бродићем око крстионице на Михољској Превлаци и на себе преузима дио њихове кривице. 

Свим повријеђенима желимо брз опоравак.

Марко Ковачевић, портпарол Нове српске демократијеДатум: 04.04.2019
Close
Close